فعالیت ۲۹۳ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان سمنان؛ گسترش برنامه‌های فرهنگی و ارتباط با مدارس
فعاليت ۲۹۳ کانون فرهنگي هنري مساجد در استان سمنان؛ گسترش برنامه‌هاي فرهنگي و ارتباط با مدارس

فعالیت ۲۹۳ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان سمنان؛ گسترش برنامه‌های فرهنگی و ارتباط با مدارس

در استان سمنان ۲۹۳ کانون فرهنگي هنري مساجد مشغول به فعاليت هستند که از اين تعداد، ۱۰۱ کانون در مناطق روستايي قرار داشته و اين کانون‌ها نقش مهمي در ارائه خدمات فرهنگي، هنري و آموزشي دارند.
شناسه خبر : 66899 تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۰:۳۱

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان؛ در راستای مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه‌ی مقابله با تهاجم فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار کرده بود و به جهت احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد، هیأت هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در اسفندماه سال 1371 بر طبق مصوبه‌ی 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شد.

این کانون‌ها با تمرکز بر فعالیت‌های فرهنگی، هنری و آموزشی، سعی در جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و تقویت هویت دینی آن‌ها دارند.

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با برگزاری برنامه‌های متنوع، از جمله تئاتر، نمایشگاه‌های هنری، مسابقات قرآنی و دوره‌های آموزشی، توانسته‌اند نقش مهمی در جذب جوانان به مساجد و تقویت ایمان آن‌ها ایفا کنند.

همزمان با سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت‌وگویی با محمدامین حقیقت، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، انجام داده‌ایم تا مروری بر دستاوردهای این کانون‌ها در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم.

وی در این گفت‌وگو به آمار و فعالیت‌های شاخص کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اشاره کرده و از تلاش‌های مدیران کانون‌ها، مسئولان، ائمه جماعات و فعالان فرهنگی قدردانی کرده است.

در حال حاضر چند کانون فرهنگی هنری در سطح استان فعال هستند و وضعیت عضویت در این کانون‌ها چگونه است؟

در استان سمنان ۲۹۳ کانون فرهنگی هنری مساجد مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد، ۱۰۱ کانون در مناطق روستایی قرار داشته و این کانون‌ها نقش مهمی در ارائه خدمات فرهنگی، هنری و آموزشی دارند.

همچنین، تعداد اعضای ثبت‌شده در این کانون‌ها ۲۶ هزار و ۶۴۵ نفر است که نشان‌دهنده استقبال گسترده جوانان و نوجوانان از فعالیت‌های مسجدی است.

یکی از برنامه‌های مهم کانون‌ها، توسعه فضاهای کتابخوانی است، در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟

کتابخانه‌های مساجد از دیرباز پایگاهی برای ترویج فرهنگ مطالعه بوده‌اند، هم‌اکنون ۸۶ کتابخانه در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان فعال هستند و علاوه بر ارائه کتاب، با برگزاری مسابقات فرهنگی و برنامه‌های ترویجی به ارتقای سطح مطالعه در میان نوجوانان و جوانان کمک می‌کنند.

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در حوزه هنر و نمایش هم فعالیت دارند. در این بخش چه دستاوردهایی داشته‌اید؟

 توجه به هنر، یکی از رویکردهای اصلی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است و در حال حاضر، ۱۷ گروه نمایشی و 35 گروه سرود در کانون‌های استان فعال هستند که با اجرای نمایش‌های دینی، انقلابی و اجتماعی و همچنین اجرای سرودهای ارزشی، سهم مهمی در انتقال مفاهیم فرهنگی و دینی دارند.

برخی از برنامه‌های شاخصی که در سال ۱۴۰۳ اجرا شده است را بیان کنید.

در سال جاری، برنامه‌های متعددی در کانون‌ها برگزار شد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ویژه‌برنامه‌های مناسبتی در ایام ملی و مذهبی، اجرای طرح "مسجد، کانون نشاط" ویژه اوقات فراغت تابستان، طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" با محوریت آموزش قرآن کریم و طرح "مسجد سینما" برای اکران فیلم‌های سینمایی روز در مساجد اشاره کرد که این برنامه‌ها با استقبال خوب خانواده‌ها و نوجوانان همراه بوده و نقش مهمی در تقویت پیوند مردم با مسجد داشته است.

ارتباط کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با مدارس چگونه است؟

 یکی از رویکردهای مهم ما در سال جاری، تقویت تعامل میان کانون‌های مساجد و مدارس بوده است.

بسیاری از کانون‌ها همکاری نزدیکی با مدارس منطقه خود دارند و برنامه‌های فرهنگی و تربیتی را به‌طور مشترک برگزار می‌کنند.

این ارتباط، فرصت بسیار خوبی برای آشنا کردن دانش‌آموزان با فضای مسجد و ارزش‌های دینی است و کمک می‌کند تا نسل آینده، ارتباط عمیق‌تری با فرهنگ مسجدی داشته باشد.

در پایان، اگر نکته‌ای باقی مانده، بفرمایید.

 ابتدا از مدیران و فعالان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که با وجود همه محدودیت‌ها، بی‌دریغ برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی تلاش می‌کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم وهمچنین، بابت کاستی‌هایی که در پشتیبانی از این عزیزان وجود داشته، از آنان پوزش می‌طلبم.

در ادامه، لازم می‌دانم از حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور که از زمان حضورشان، تحولات چشمگیری را در این حوزه رقم زده‌اند، قدردانی کنم.

 همچنین، از نماینده معزز ولی فقیه در استان، حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی که همواره حامی و پشتیبان فعالیت‌های کانون‌های مساجد بوده‌اند، استاندارمحمد جواد کولیوند و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فلاح که حمایت‌های ارزشمندی از این مجموعه داشته‌اند، تشکر ویژه دارم.

امیدواریم با پیگیری‌هایی که انجام می‌دهیم، در سال جدید بتوانیم تمرکز بیشتری بر تقویت کانون‌ها در حوزه‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مالی داشته باشیم و با همکاری همه مجموعه‌های مرتبط، شاهد توسعه و ارتقای بیش از پیش فعالیت‌های فرهنگی در بستر مساجد باشیم.